Ab Solution

‘Een goede vriend van mij’ had ‘m ook gekocht: de ‘Absolution’. Op de site van het verkoopbedrijf stond het:

– Zonder inspanning uw hele lichaam trainen.

– Vijf minuten trainen met Absolution staat gelijk aan 310 buikspieroefeningen!

En als je de buikspieren op de verpakking ziet, dan zie je dat het werkt!

Je smeert wat bijgeleverde gel op je buik en bevestigd vervolgens de Absolution met klittenband . Door de elektrische schokjes ontstaat er spierspanning. De theorie is dan duidelijk. Zonder te trainen krijg jij in no-time een giga six-pack. En wat is nu makkelijker: 310 buikspieroefeningen of 5 minuten op de bank met je Absolution?

De hele wereld ligt bezaaid met ‘Absolution’ producten en bedrijven. Want denk je echt dat de buikspieren die je op de verpakking ziet het resultaat is van dit product?

Natuurlijk niet!

De afgebeelde  sporter werkt zich waarschijnlijk iedere dag in het zweet met de meest intensieve oefeningen en zal tijdens feestjes de calorie-rijke hapjes en drankjes zeker overslaan. Dus gewoon de weg van de meeste weerstand.

Als bedrijf heb je ook een bepaalde ambitie: dit kan groei zijn in omzet, uitbreiding van je bedrijf of gewoon een verschil maken in de branche waarin je opereert. En dan kun je kiezen uit een ‘Absolution’ of de weg van de meeste weerstand.

Ik heb genoeg bedrijven gezien die een gezonde ambitie hebben en kiezen voor de ‘Absolution’: het is een kleine investering in zowel tijd als geld en zorgt voor het ‘optimale’ resultaat. Diep in je hart weet je het antwoord wel, maar ‘baat het niet, schaadt het niet’. Maar het schaadt wel degelijk!

Want als jij je ambitie niet haalt, dan zal dit zeker tot een negatieve uitkomst resulteren voor je bedrijf. Want iedere ondernemer weet: ondernemen is topsport! Ik zie genoeg bedrijven in diverse branches die hun doelstellingen niet halen. Verontrustend zitten ze met elkaar te vergaderen zoekend naar oplossingen die op een zo makkelijk mogelijke manier zorgen voor de beste oplossing. Liefst een oplossing die zo goedkoop mogelijk is en de minste tijd en energie vraagt van alle betrokkenen. Dan laat één medewerker de ‘Absolution’ zien en iedereen  geeft een staande ovatie…..om vervolgens na een aantal maanden op zoek te gaan naar de volgende ‘Absolution’ voor hetzelfde probleem.

Maar als een snelle en relatief goedkope oplossing dan niet werkt? Leer dan van Steve Jobs, de grondlegger van het Apple-succes. Hij wist zijn ambitie te vertalen naar een focus: ‚Innovatie is nee zeggen tegen duizend dingen’, aldus Jobs. Een gezonde ambitie kost tijd en energie, de weg van de meeste weerstand. Vandaar dat je niet alles kunt veranderen in je bedrijf. Kies je ambitie daarom met zorg uit.Wil je morgen een ander resultaat, dan moet je vandaag de zaken anders aanpakken. Simpel toch?

Mijn ‚Absolution’ ligt ondertussen al een tijdje bij het afval. Er zit voor mij niets anders op dan mijn tijd en geld te steken in gezonde voeding en regelmatige bezoekjes aan de sportschool te brengen. De weg van de meeste weerstand. Zucht.

Wil je weten hoe wij de ‘Absolution’ mentaliteit verslaan bij Advertising Heroes? Kijk dan eens naar ons reclameplan-programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *