maart 30, 2016 Jacarrino

BITLY.COM

Al een tijd werk ik met Bitly, maar ik kom er nog dagelijks achter dat veel mensen niet van het bestaan afweten van deze handige gratis web-dienst. Dus hierbij!

Wat doet Bitly?
Het verkleint een lang web-adres naar een kortere variant.

Waarom Bitly?
– Omdat het superhandig is om een lang web-adres te verkleinen, voor bijvoorbeeld Twitter of een druk-uiting zoals een visitekaartje of folder.
– Je kunt meten hoe vaak er op de bitly-link is geklikt. Perfect als je wilt weten hoe vaak het web-adres is gebruikt in bijvoorbeeld een druk-uiting t.o.v. een online campagne.

Hoe?
Als je naar bitly.com surft en klikt op ‘Sign Up’ om een gratis account aan te maken (of ‘Login’ als je al een account hebt), dan kun je vanaf dan gebruik maken van deze dienst.

inlog bitly

Ik typ nu mijn bestaande en lange web-adres bovenin het zoekvenster: https://www.advertisingheroes.com/create/.

bitly2

Vervolgens schuift er een scherm aan de rechterkant in beeld. Hier kan ik een aangepaste bit.ly -adres maken. In dit geval ‘ah-werk’ en klik op save.

bitly3

Nu kan ik op ‘copy’ klikken en vervolgens plakken in het invoerveld in mijn browser. Als ik nu op enter druk, dan wordt de pagina geladen.

bitly4

Statistieken
Ga ik weer naar bitly.com, dan zie ik dat er 4 keer is gelikt op ‘http://bit.ly/ah-werk‘, maar ook op welke datum en tijdstip.

Statistieken Bitly

Volg je concurrenten
Wil je weten hoe succesvol de bit.ly adressen zijn van andere pagina’s, dan kun je dit makkelijk volgen door achter het bit.ly adres een plus tekentje in te vullen. Dus als voorbeeld: http://bit.ly/ah-werk+

Nu zie je de statistieken van dit bit.ly adres.

bitly6

Meer weten over deze fantastische tool? Ga dan naar http://support.bitly.com

Meer vragen of heb je een reactie? Laat het hieronder weten. En delen mag altijd 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *