augustus 14, 2018 Jacarrino

WAT WEET LINKEDIN VAN JOU? DOWNLOAD JE GEGEVENS!

Je hebt door de hele AVG-hype recht op inzage.

Dat houdt in dat je een organisatie mag vragen of deze persoonsgegevens van jou heeft vastgelegd en zo ja, welke. Je hoef geen reden te geven voor een inzageverzoek.

En ook LinkedIn biedt deze service. Binnen een paar muisklikken heb je al jouw gegevens die zijn verspreidt op LinkedIn helder in beeld. Dus jouw gegeven reacties op alle berichten, je berichten, je connecties, etc. A trip to memorylane ;-). Buckle up & here we go!

1. Ga naar je Linkedin tijdlijn, klik op het pijltje onder ‘ik’ en selecteer ‘instellingen en privacy’.

2. Klik nu op ‘Privacy’

3. Klik nu onder het kopje ‘Hoe LinkedIn uw gegevens gebruikt’ op ‘Uw gegevens downloaden’

4. Je kunt nu aangeven of je al jouw data wilt downloaden of een selectie. Mijn advies is om de eerste keer gewoon alles te downloaden! Klik nu op ‘Archief aanvragen’.

Nu kan het wachten beginnen. Je krijgt twee mailtjes van LinkedIn. Het eerste mailtje bevat een downloadlink waar je de contacten, berichten en profielgegevens kunt downloaden. LinkedIn geeft aan dat je binnen 24 uur het volgende mailtje ontvangt. Zondagskind als ik ben, had ik deel 2 binnen 2 uur na het eerste mailtje in mijn mailbox met de resterende downloadgegevens.

Je kunt ook gewoon wachten op de download-link in het tweede mailtje; je download dan direct alle gegevens (dus ook van de eerste link). En nu….het bestand unzippen en als een Sherlock Holmes bekijken wat je eigenlijk allemaal hebt achtergelaten op LinkedIn. En, valt het mee?

Wil je op de hoogte blijven van alle LinkedIn ontwikkelingen? Connect dan met mij! En wil je echt meer halen uit LinkedIn? Dan heb ik een spiksplinter nieuwe video-training inclusief een ‘live’ training in Arnhem of webinar. Klik dan eens op deze volgende link 

Met heldhaftige groet,

Jacarrino www.advertisingheroes.com

[/vc_section]