mei 29, 2019 Jacarrino

IEDERE DAG BEWUST EEN BEETJE BETER WORDEN

Iemand vroeg aan mij wat mijn drive is. Eigenlijk heel simpel: iedere dag bewust een beetje beter worden. Meer niet.

Misschien herken je het wel: jij wilt je ontwikkelen in een bepaald vakgebied. Boeken lezen, netwerken met mede-professionals, seminars bezoeken of een complete opleiding volgen. Je zucht en puft en verplaatst het goede voornemen weer snel onderaan je to-do lijstje. De te investeren tijd, geld en energie zorgen ervoor dat je niet begint met het ‘grote’ voornemen. Na een paar dagen is deze onderste taak op je ‘to-do’ lijst geruisloos verhuisd naar je ‘don’t do’ -lijst.

Dus doe je niets.

OLIFANT HAPPEN

Een bekend gezegde: ‘een olifant eet je beetje bij beetje’. Zo is het ook voor je eigen ontwikkeling. Iedere dag eet ik een hapje van een olifant. Bewust.

Ik geef je een voorbeeld.
Elke vrijdag verzorg ik een live-stream waar ik een gast mag ontvangen. Mijn gasten zijn klanten, helden (specialisten waarmee ik werk) of interessante mensen in mijn netwerk.

Wekelijks verbeter ik een element van deze live-stream. Dit kan inhoudelijk of technisch zijn.
Dus een nieuwe visual, nieuw programma-onderdeel, betere microfoon, professionelere greenscreen, van HD naar 4k camera’s. Noem het maar op. Na de live-stream bekijk ik de beelden en Google naar ’Tips en Tricks’ voor live-streams en pas minimaal één gouden tip toe voor de volgende live-stream.

Ik heb dus niet gewacht totdat ik een perfect format had, een complete setting en een ingevulde gastlijst voor het gehele jaar. Nee. Simpel beginnen en iedere uitzending minimaal één element verbeteren. Dit haalt de druk van de ketel en zorgt ervoor dat je plezier blijft houden in de gekozen richting.

Mijn video-trainingen (LinkedIn, Facebook, Instagram, WordPress en meer) zijn opgebouwd in 20-30 online filmpjes. Ik raad mijn cursisten aan om minimaal één 1 filmpje per dag bewust te bekijken en de gevraagde oefening uit te voeren. Zo heb je na een maand één hele training bewust gevolgd. Dit is toch veel beter te behappen dan een middag plannen om alle filmpjes te bekijken?

EN JIJ?

Ben jij vandaag bewust een beetje beter geworden ten opzichte van gisteren? Moet je hierover nu nadenken? Dan weet je het antwoord: ik vroeg niet of je een beetje beter bent geworden, maar BEWUST een beetje beter bent geworden.

Iedere dag  bewust een beetje beter worden. Iets voor jou?

Jacarrino Dost
MasterMind/Reclame-adviseur

Primulalaan 2
6851 TD Huissen
026-2222091
06-412 17 212

  • Interessant? Delen is het nieuwe vermenigvuldigen 😉

LAAT JE TRAINEN DOOR JACARRINO!

BEGIN DIRECT MET DE VIDEO-TRAINING VAN JOUW KEUZE

Vervolgens nog meer weten? Bezoek dan de training in Huissen (vlakbij Arnhem) of volg de webinar!

trainingen in Huissen & landelijke webinars | trainingsvideo’s | certificaat na training | vragen stellen in onze community | 1 jaar abonnement | Succesvol afgesloten? Dan eervolle vermelding in onze ‘Hall of Heroes’

Waarom zou je jouw social media door ons laten verzorgen?

Welke social media kanalen passen het best bij jouw bedrijf
en doelstellingen? Wij komen met een heldhaftig strijdplan.

LET'S GET SOCIAL!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *