april 3, 2016 Jacarrino

ROZENVERKOPERS OP FACEBOOK

Tijdens onze Facebook-trainingen gebruik ik altijd de metafoor van een Café en Facebook. Sterker nog, als je de ‘c’ en ‘f’omdraait van Facebook, dan heb je al snel ‘Cafébook’ 😉

Je gaat naar een café om plezier te hebben. Zodra er een rozenverkoper voorbij komt, vind je dit al snel irritant, terwijl als de barkeeper jou vraagt wat je wilt drinken’, je dit de normaalste zaak van de wereld vindt. Omdat alle fans wel verwachten dat je af en toe met aanbiedingen komt, moet het niet die frequentie krijgen van een irritante rozenverkoper.

Thought leadership ipv Sales Content

Een ‘thought leader’ kijkt naar de toekomst en zet een koers uit die anderen volgen. ‘Thought Leaders’ kijken naar de goede bestaande voorbeelden om anderen te inspireren.

Jouw content moet dus educatief zijn; het moet je fans helpen om hun werk beter te doen. Je content moet dus niet alleen een verkooppraatje zijn, dit schrikt voornamelijke nieuwe kopers af. Het is veel beter om je (potentiële) klanten op een leuke manier te onderwijzen hoe ze bepaalde zaken beter kunnen doen.

De verschillen tussen ‘Thought leadership’ en ‘Sales content’

Thougt Leadership..

Sales Content..

is educatief

verkoopt

trekt de klanten naar jou

duwt de content via diverse marketing berichten naar je klanten

laat goede voorbeelden zien die passen bij de interesses van jouw dienst/product. Hier hebben de ontvangers dus echt iets aan

bevat product-details

411 regel

Deze regel is populair geworden door Joe Paluzzi van de Content Marketing Instituut. Wij hebben deze regel gebruikt en getransformeerd voor het schrijven naar de diverse Social Media kanalen voor onze klanten.

De 411 staat bij Advertising Heroes voor:

  • 4 x Educatief. Alle zaken die jouw klanten helpen om hun werk beter te doen. Denk aan tips, uitleg over bepaalde onderwerpen of de zogenaamde ‘white papers’ (een document over een specifiek onderwerp en die bedrijven helpen om beslissingen te nemen over dat onderwerp.)
  • 1 x Soft Promotie. Denk aan een review van jouw klant over je product of dienst.
  • 1 x Harde promotie. Aanbieding of een informatieblad van een product of dienst.

411 per twee weken

Wij raden aan om iedere twee weken een 411 pakket te plaatsen, dit zijn dan 3 berichten per week. Dus de eerste week twee wee keer iets educatiefs en één keer een Soft Promotie en de tweede week wederom twee keer iets educatiefs en één keer een harde promotie.

Op deze manier kun je heel makkelijk een jaarplanning maken en weet je precies wat en wanneer je iets gaat plaatsen.

Meer weten over onze 411 Facebook-strategie? Neem dan eens contact met ons op; wij vertellen je hier graag meer over!