april 10, 2018 Jacarrino

ZOEKEN MET GOOGLE = 5 EURO PER MAAND!

Wat zou je ervan zeggen als dit morgen voorpagina nieuws zou zijn? Dat je moet gaan betalen voor Google. Dat is toch fantastisch voor jouw privacy!

Of dat een Facebook abonnement ongeveer €5,- per maand kost? Want in 2017 verdiende Facebook 5 dollar per maand per gebruiker (wereldwijd gemiddelde). En we doen niet flauw; dit Facebook abonnement is dan inclusief Instagram en Whatsapp. 

Jouw privacy voor een biertje!

En wat zou je willen betalen voor Twitter? Jaaromzet 2016/2017 was nog $548,3 mln. dollar met een verlies van $61,6 miljoen dollar en dat willen we natuurlijk niet. Dus $609,9 mln. Weet je wat, we maken er $610,- mln. van! Delen door het aantal gebruikers van 328 miljoen = $1,85. En als we hetzelfde als Apple doen, dus gewoon het dollar teken omruilen voor een euro teken, betalen wij ongeveer één biertje per maand om je helemaal suf te tweeten (dat is de prijs voor een heerlijk pilsje in Bourtange)! 

We worden ook minder lui! Want in plaats van in te loggen met je Facebook-account, ga je gewoon voor iedere dienst een eigen username en wachtwoord aanmaken (en onthouden ;-)) 

Van jouw abonnee-inkomsten (en van wat andere gebruikers) kan Facebook dan direct goede journalisten in dienst nemen die een goed front zijn tegen Fakenews. 

Want de discussie over de Privacy-schending van Facebook (en de Bye Bye Facebook-actie van Arjen Lubach) is natuurlijk nog maar het begin van deze maatschappelijk discussie. Zou de oplossing gewoon niet kunnen liggen in het business-model van de huidige tech-bedrijven? 

Een oude marketinggezegde is: mensen betalen graag voor gratis. 

Of betaal je liever in plaats van data toch met harde euro’s? Laat het weten in de reacties! 

(ps: ik ben geen econoom, dus voel je vrij om nog een secuurdere berekening uit te voeren ;-))

Met heldhaftige groet,

Jacarrino

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *